2023/2024

Apríl

V apríli sme si zasadili cibuľku, hrášok a reďkovku do záhonov. Zahrali sme sa na interaktívnej podlahe. Rozprávame sa o kvetoch a o prírode, ktorá sa pomaly zobúdza. Zuzka nám porozprávala o včielkach, ukázala nám piesty na medík. Zahrali sme sa na obchod, učíme sa základom finančnej gramotnosti. Trénovali sme hádzanie a chytanie lopty. Staráme sa o zasadené rastlinky. naďalej sa rozprávame o rastlinkách, programovali sme včielku, pracujeme na interaktívnej tabuli. Vyvorili sme si obrazy z prírodnín. Pripravujeme sa na DEŇ ZEME

Marec

V marci s Včielkami navštevujeme korčuliarsky kurz. Navštívilo nás divadlo OSKAR a zahrali nám divadielko o VLKOVI A SEDMICH KOZLIATKACH.  Pripravujeme sa na vyháňanie zimy rozprávaním o Morene. Včielky ukončili korčuliarsky kurz. porovnávali sme knihy, triedili sme ich podľa rôznych vlastností. Rozprávali sme sa o tom ako vzniká kniha a kto sa na jej vzniku podieľa. Navštívili sme obecnú knižnicu. Vyrobili sme si recyklovaný papier. Na Veľkonočnej tvorivej dielni sme si spolu rodičmi a starými rodičmi vyrobili rôzne ozdoby. S Včielkami sme navštívili knižnicu Karola Kmeťka v Nitre, kde sme sa dozvedeli mnoho o knihách a tí, ktorí mali preukaz si požičali aj zaujímavé knižky. Učili sme sa základom finančnej gramotnosti a pripravovali sme sa na veľkú noc. 

Február

Začiatkom mesiaca sme si užili fašiangový karneval, deti sa predviedli v rôznych maskách, zatancovali si, aj zasúťažili. Pani Pažická nám so svojimi kolegami priblížila zábavnou hudobno-divadelnou formou fašiangové obdobie. Učili sme sa o vesmíre. Včielky navštívili hvezdáreň v Nitre a taktiež nastúpili na korčuliarsky kurz. Posledný februárový týždeň sme venovali rozprávkam. 

Január

Po vianočných prázdninách čakalo deti pod stromčekom množstvo darčekov. Ježiško na nás nezabudol a priniesol deťom rôzne hračky, skladačky, logické aj spoločenské hry, knihy a edukačné pomôcky. Zavítalo k nám naše obľúbené divadielko Svetielko s príbehom o Palculienke. Kúzelník Ivan nám spolu s našimi deťmi predviedol niekoľko zaujímavých a vtipných trikov. Zahrali sme si divadielko O rukavičke.

December

Prichádza nám zima a všade cítiť vianočnú atmosféru. Aj tento rok sme sa zapojili vďaka rodičom detí do krásneho projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Balíčky putujú seniorom a spríjemnia im toto krásne predvianočné obdobie. Zavítal k nám Mikuláš so svojím pomocníčkom anjelíčkom, deti mu zaspievali, zarecitovali a dostali bohaté balíčky. Užili sme si poriadnu guľovačku a postavili niekoľko snehuliakov. Krásny príbeh o narodení Ježiška deti stvárnili a zahrali na besiedke najprv v priestoroch našej škôlky a potom aj v kultúrnom dome. Navštívili sme kino v Nitre a pozreli sme si krásnu rozprávku Tonko, Slávka a kúzelné svetlo. Vyskúšali sme si pečenie vianočných oplátok aj chutných medovíčkov. Vyrábali sme malé darčeky pre potešenie a obdarovali nimi svojim kamarátov v škôlke.

November

Začiatok mesiaca sme odštartovali Halloweenom. Užili sme si hudobno-divadelné predstavenie Dubáčik a Muchotrávka, kde si deti zahrali, zaspievali, aj zatacovali. Pripomenuli sme si Deň materských škôl. Učíme sa o ľudskom tele. Bábkové divadlo Babadlo nám predviedlo predstavenie Kráľ Drozdia brada.

Tvorivé dielne so starými rodičmi

Október

Október je venovaný jesennej tematike, pripomíname si úctu k starším. Naši budúci školáci strávili príjemné dopoludnie s prváčikmi v ZŠ v Nových Sadoch, kde si spolu vyrobili niekoľko zaujímavých jesenných dekorácií. Nezabudli sme si pripomenúť Svetový deň zvierat. Vyrobili sme darčeky pre starkých a taktiež sme si zahrali divadlo O Červenej Čiapočke. 

Plavecký výcvik

September

Začal nám nový školský rok. Vítame medzi nami nových kamarátov a veríme, že sa im u nás bude páčiť. Čaká nás veľa krásnych chvíľ, zážitkov a naučíme sa množstvo nových a zaujímavých vecí. Deti z triedy Včielok absolvovali plavecký výcvik, priblížili sme si režim dňa, kto sa o nás v škôlke stará a taktiež nás navštívil pán sokoliar so svojou sovičkou Afri a jastrabom Harrym.